Bouwbedrijf Eldering

Bouwbedrijf Eldering uit Hoogkerk wordt zo langzamerhand een trouwe leverancier voor Stichting Monument & Materiaal, waarvoor hartelijk dank!!
Eerder ontvingen wij van Eldering onder andere al prachtige paneeldeuren. Recent haalden we bij Eldering een grote partij tegels op (zie foto). Deze voor velen herkenbare 10x10 cm vloertegels zijn al sinds de jaren '30 in productie bij bekende fabrikanten als Mosa, Winckelmans en Villeroy.
Hartstikke vintage en zo langzamerhand weer helemaal hip! En als je zo naar de mooie collage op de foto kijkt, is dat helemaal begrijpelijk.
Bij interesse, neem contact op met Monument & Materiaal!


Oproep: kartonnen plafondsjablonen gezocht

Voor een artikel over gesjabloneerde kartonnen plafonds in Hervonden Stad is Aletta Bastmeijer nog op zoek naar voorbeelden in stad en ommeland. Het gaat om plafonds die vooral in de eerste decennia van de 20e eeuw zijn aangebracht in woningen, boerderijen en herenhuizen. Het karton werd tussen de balken van de verdieping aangebracht en vaak voorzien van een sjablonering. Er zijn al enkele voorbeelden aanwezig maar extra tips zijn van harte welkom!


Twee nieuwe bestuursleden

Anna Bruijn

Sinds kort ben ik lid van het bestuur van deze mooie stichting, en mij is gevraagd om een kort stukje te schrijven ter introductie. Mijn naam is Anna Bruijn, ik ben 26 jaar en eind vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft. Ik heb architectuur gestudeerd en ben nu als Junior architect werkzaam bij Holstein Restauratie Architectuur. Onder begeleiding van Kor Holstein ben ik nu bezig met het verwerven van mijn architectentitel, deze krijg ik als ik twee jaar ervaring heb opgedaan binnen het werkveld van architect.
Al tijdens mijn opleiding ben ik me gaan specialiseren in erfgoed, wat ik zo mooi vind aan monumenten zijn de bouwstijlen die elk gebouw zijn eigen identiteit geven. In elk monument zit een eigen verhaal wat verteld wordt door middel van bijzonder ambacht en expressieve detaillering; vaak veelzeggend over de familie die het generaties lang bewoond heeft. Naast het decoratieve aspect ben ik graag bezig met hoe we deze monumenten kunnen blijven gebruiken, vandaag maar ook in de toekomst. Ik vind het ontwerpen met erfgoed erg interessant.
Naast architectuur zijn mijn hobby’s onder andere hardlopen, ik heb vier marathons gelopen tot nu toe en hoop daar nog een aantal aan toe te voegen, daarnaast lees en schrijf ik graag, houd ik van gezellig uitgaan met vrienden en doe ik aan longboarding.

Benni Leemhuis

Benni (46) is raadslid voor Groen Links en historicus. Hij woont in de Korrewegwijk. In de volgende nieuwsbrief stelt hij zich uitgebreider aan u voor.


Bezoek Stichting Historische Behangsels en Wanddecoraties

 

 
 Foto: Janet Bosma-Heun


Op 13 april ontvingen wij een gezelschap van bovengenoemde stichting. Zij bekeken behang uit de collectie van de Gemeente Groningen en van Stichting Monument & Materiaal.

 

Monument & Materiaal is wegens vakantie gesloten van 29 juli t/m 20 augustus.
Wij wensen u een mooie zomer!

Begunstiger Monument & Materiaal

Wilt U ons werk steunen? Wordt dan begunstiger van onze stichting. Stichting Monument & Materiaal is aangewezen als zogeheten culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Schenkingen zijn daarom fiscaal geheel aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Uw donaties zijn van harte welkom via IBAN NL32 INGB 0000 0253 43. Wij zijn degenen die al gedoneerd hebben zeer erkentelijk!