Vrijdag 14 juni 12.00 – 16.00u

Het depot van historische bouwmaterialen van de Stichting Monument & Materiaal en het depot van archeologie van de gemeente Groningen, beide gevestigd aan de Westerbinnensingel 48, openen hun deuren voor een breed publiek.

Omarm een stukje oud Groningen

Monument & Materiaal beheert een indrukwekkende opslag van oude bouwmaterialen, gered uit gesloopte  of verbouwde panden. Gangbare materialen zoals deuren en schouwen worden beschikbaar gesteld voor herplaatsing in oude huizen.

Op deze middag willen we mogelijkheid bieden aan bezoekers om uit de selectie van materialen (denk aan fragmenten van natuurstenen ornamenten, vloertegels of glas in loodramen) iets te kunnen aanschaffen. Een liefhebber of kunstenaar kan ze wel gebruiken als decoratie of als inspiratie voor een kunstwerk. 

Kom kijken en misschien keer je met een stukje oud Groningen terug naar huis!


Open archeologisch depot van de gemeente Groningen

Dezelfde dag opent het archeologisch depot van de gemeente Groningen zijn deuren tijdens de Nationale archeologiedagen.


Het programma:

12.30 en 14.30 uur: rondleidingen door de opslag van vondsten en bij de werkruimtes voor specialistisch onderzoek (max. 10 personen).

13.30 uur: workshops waarin u zelf een aardewerken potje of vaasje weer in elkaar kan zetten of onderzoeken hoe zaden er onder de microscoop uitzien (max. 4 personen).

15.30 uur: een vondsten-spreekuur waar door uzelf gevonden scherfjes of botjes door deskundigen bekeken worden. De toegang is gratis.


Stichting Monument & Materiaal
Westerbinnensingel 48 9718 BV
Groningen

Agenda