E-mailAfdrukken

Evenement

Titel:
Omarm een stukje oud Groningen
Wanneer:
vr, 14. juni 2024, 12:00 u - 16:00 u
Locatie:
Stichting Monument & Materiaal - Groningen, Groningen
Categorie:
Evenement
Gemaakt door:
Stichting Monument & Materiaal

Omschrijving

Monument & Materiaal opent het depot van oude bouwmaterialen voor liefhebbers en kunstenaars

Stichting Monument & Materiaal in de stad Groningen beheert een indrukwekkend depot waar oude bouwmaterialen liggen opgeslagen afkomstig uit verbouwde en gesloopte panden. Deze variëren van historische bouwfragmenten uit de 18e eeuw tot begin 20e-eeuwse gangbare deuren, glas-in-loodramen, schouwen en hang- en sluitwerk. Voor deze materialen doen particulieren, architecten en instanties regelmatig een beroep op ons. Monument & Materiaal ziet er op toe dat de bestemming passend is qua tijd en stijl. Honderden oude huizen zijn inmiddels hersteld met bij ons gevonden bouwmaterialen.

Maar soms is een herplaatsing veel moeilijker. Wat denkt u van brokstukken natuursteen,  gebogen ijzeren ankers, enkele vloertegels en curiosa zoals een hardstenen brievenbus of marmeren onderdelen van oude wastafels? Mooie materialen en vormen, maar zelden vinden ze hun plek terug in de gevel, stoep of badkamer.

Ze kunnen wel aantrekkelijk zijn voor een liefhebber of kunstenaar die ze wil gebruiken voor een praktisch doel, als decoratie of onderdeel van een kunstwerk. Voor deze mensen gaat het depot van Monument & Materiaal voor één keertje open. Een selectie van materialen wordt aangeboden, waar mogelijk met verhaal van afkomst. De geïnteresseerden kunnen een tastbaar stukje erfgoed meenemen met het verzoek om er zorgvuldig mee om te gaan.


Locatie

Locatie:
Stichting Monument & Materiaal
Straat:
Westerbinnensingel 48
Postcode:
9718 BV
Plaats:
Groningen
Provincie:
Groningen
Land:
Netherlands