Oude bouwmaterialen

deuren-uitsnede kl

Monument & Materiaal heeft een grote, rijk gevarieerde voorraad aan bouwmaterialen afkomstig van sloop en/of schenkingen. Deze bouwmaterialen zijn beschikbaar voor restauraties van monumenten en andere karakteristieke panden die voor 1955 zijn gebouwd.

 

Lees meer

De website van Stichting Monument & Materiaal is ontwikkeld door

Studio Peter Musschenga www.pjot.nl

Archeologie


Monument & Materiaal assisteert bij de uitvoering van het archeologisch onderzoek in de gemeente Groningen. De werkzaamheden bestaan vooral uit het conserveren en documenteren van de archeologische vondsten. Ook schrijven de medewerkers hoofdstukken voor archeologische rapporten, zoals de reeks ‘Stadse Fratsen’ of artikelen voor het jaarboek 'Hervonden Stad'.Lees meer

Actueel

Is uw gebouwde, groene of archeologische rijksmonument aan onderhoud of restauratie toe? Er zijn verschillende financiële regelingen beschikbaar voor de instandhouding uw rijksmonument. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed publiceerde recent een handig overzicht van de verschillende beschikbare financiële regelingen: 

Erfgoedloket/download

Dit overzicht was een samenwerking van: Nationaal coördinator Groningen, Provincie Groningen, Erfgoedloket Groningen en het Restauratiefonds

Agenda

No events found.

Openingstijden

Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 en 13.00 uur (laatste afspraak om 12.00 uur)
Afspraak maken:
050-314 6246 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

A-krant

In de De A-krant zijn enige artikelen over  Stichting Monument & Materiaal verschenen. Zie onderstaande links.

De A-krant is het wijkorgaan van het A-Kwartier in Groningen.

A-krant maart 2023

A-krant mei 2022

A-krant september 2022

A-krant december 2022

Hervonden Stad

Dit jaarboek wordt uitgegeven in samenwerking met de gemeente Groningen en behandelt archeologie, bouwhistorie en restauraties in Groningen. Doel is het onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken en belangstelling op te wekken voor de Groninger geschiedenis. De boeken zijn te koop bij de Stichting Monument & Materiaal en de boekhandel.

Bekijk alle edities

Stadse Fratsen

Stadse Fratsen zijn archeologische rapporten van de Gemeente Groningen en Stichting Monument & Materiaal Groningen.

Bekijk alle Stadse Fratsen