Wat is Monument & Materiaal?

De stichting Monument & Materiaal is opgericht in 1983. De doelstellingen zijn:
  • Het verwerven, tijdelijk opslaan en voor hergebruik beschikbaar stellen van oude bouwmaterialen.
  • Het meewerken aan archeologisch onderzoek in de stad Groningen, inclusief vondstverwerking.
  • Het verzorgen van publicaties, lezingen en exposities, op het terrein van de cultuurhistorie in de drie noordelijke provincies.

Wie werken er bij de stichting Monument & Materiaal?

De vaste kern bestaat uit circa vijfentwintig medewerkers. Bijzonder is dat het merendeel als vrijwilliger werkzaam is; enkele mensen hebben een gesubsidieerde baan. Monument & Materiaal biedt daarnaast beperkt de mogelijkheid voor het opdoen van werkervaring en het lopen van stages voor middelbare scholieren en studenten.
Er wordt nauw samengewerkt met de Dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken van de gemeente Groningen.

Het bestuur van Monument & Materiaal

Het bestuur van Monument & Materiaal bestaat uit de volgende personen:

• Eddie Brongers, Barkmolenstraat 22, 9723 DH Groningen, penningmeester
  • Warmolt Brouwer, Hoge der A 6, 9712 AC Groningen