E-mailAfdrukken

Evenement

Titel:
Open Depot archeologie
Wanneer:
vr, 14. juni 2024, 12:00 u - 16:00 u
Locatie:
Stichting Monument & Materiaal - Groningen, Groningen
Categorie:
Evenement
Gemaakt door:
Stichting Monument & Materiaal

Omschrijving

Open Depot archeologie

Op vrijdagmiddag 14 juni neemt het Archeologisch depot van de gemeente Groningen deel aan de Nationale Archeologiedagen. Tussen 12 en 16 uur bent u van harte welkom aan de Westerbinnensingel 48 om een kijkje te nemen bij een rondleiding door het depot (12.30 en 14.30 uur, maximaal 10 personen per rondleiding) en bij de werkruimtes voor specialistisch onderzoek.

In het depot liggen vondsten uit de tijd van de Hunebedbouwers (5000 jaar oud) tot de Tweede Wereldoorlog. Ons grootste bot is een fragment van de onderkaak van een walvis, maar wat is het verhaal achter deze vondst? Kom langs en de depotbeheerder legt het uit. In workshops kunt u leren zelf een aardewerken potje of vaasje weer in elkaar zetten en hoe zaden er onder de microscoop uitzien ( start om 13.30 uur, maximaal 4 personen per workshop).

Hebt u zelf wel eens een scherfje of botje gevonden in de tuin en altijd al graag willen weten hoe oud dat is? Neem het mee en laat het onze deskundigen zien. Om 15.30 uur houden wij een vondsten-spreekuur.

De toegang is gratis en de dag duurt tot circa 16.00 uur.


Locatie

Locatie:
Stichting Monument & Materiaal
Straat:
Westerbinnensingel 48
Postcode:
9718 BV
Plaats:
Groningen
Provincie:
Groningen
Land:
Netherlands