Al sinds 1983 publiceert Stichting Monument & Materiaal in eigen beheer boeken op het gebied van archeologie en bouwhistorie. De boeken zijn te koop bij de Stichting Monument & Materiaal en in de lokale boekwinkels.

Hervonden Stad

Sinds 1996 publiceert Monument & Materiaal de reeks “Hervonden Stad” Hervonden Stad is hét jaarboek waarin een gevarieerd overzicht wordt gegeven van uitgevoerd archeologisch- en bouwhistorisch onderzoek, alsmede belangrijke restauratieprojecten binnen de gemeente Groningen.

Met de uitgave beoogt Monument & Materiaal bij een breed publiek belangstelling op te wekken voor de rijke Groninger geschiedenis. Vaktermen worden uitgelegd in voetnoten of in een woordenlijst. Daarnaast dient Hervonden Stad als aanvulling op bestaande documentatie. Hervonden Stad is een gemeenschappelijke uitgave van Stichting Monument & Materiaal en de Gemeente Groningen.

Kosten jaarboeken:

1996 t/m 2003    € 8,- (1996 t/m 2002 zijn uitverkocht) 
2003 en 2004   € 10,-
2005 t/m 2007   € 12,- 
vanaf 2008   € 13,50 

 

Genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten. Voor meer informatie: telefoon 050 314 62 46, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het is ook mogelijk om de verschillende hoofdstukken van de uitgaves te downloaden. Behalve de twee laatste jaargangen.. Dat kan via het submenulink Hervonden Stad.

 

Hervonden Stad

Dit jaarboek wordt uitgegeven in samenwerking met de gemeente Groningen en behandelt archeologie, bouwhistorie en restauraties in Groningen. Doel is het onderzoek voor een breed publiek toegankelijk te maken en belangstelling op te wekken voor de Groninger geschiedenis. De boeken zijn te koop bij de Stichting Monument & Materiaal en de boekhandel.

Bekijk alle edities

Stadse Fratsen

Stadse Fratsen zijn archeologische rapporten van de Gemeente Groningen en Stichting Monument & Materiaal Groningen.

Bekijk alle Stadse Fratsen